Propostes educatives curs 2009-2010

Des del Servei educatiu del Museu del Cinema us proposem un viatge fascinant a través de 400 anys d’història de les imatges i dels espectacles audiovisuals de la mà d’una de les col.lecions de precinema i de cinema més importants d’Europa, la Col.lecció Tomàs Mallol, en l’únic Museu de Cinema de tot l’Estat, on podreu descobrir els orígens i l’evolució de les imatges en moviment, des del teatre d’ombres fins el cinema.

Què hi podeu fer, al Museu del Cinema? Es pot escollir entre diverses propostes. La primera és la proposta més clàssica, la visita guiada, on un educador/a del museu acompanya els alumnes a l’exposició permanent perquè descobreixi la història dels orígens i antecedents del cinema. En segon lloc, hi trobareu tallers d’experimentació i creació que tracten aspectes diversos de l’evolució de la imatge: la llanterna màgica, el teatre d’ombres, l’animació, la fotografia, la música i el cinema, el cinema mut, etc. El museu també aposta per la lectura crítica de les imatges i per aquesta raó es programen tallers de lectura i anàlisi de les imatges, i projeccions matinals de cinema per a públic infantil i adolescent amb el seu treball posterior.

Totes les propostes pedagògiques estan pensades perquè els alumnes coneguin i experimentin d’una manera educativa, però també divertida, l’origen i l’evolució del cinema, i per contribuir a l’alfabetització de la gramàtica audiovisual, tot estimulant la creativitat i la capacitat crítica dels alumnes, fent-los aprendre a valorar i respectar el patrimoni cultural, potenciar el respecte envers els altres i fomentar el treball en equip.

La programació educativa del curs 2009-2009 la podeu consultar aquí:

Propostes Educatives 09-10

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: