A la recerca de la tercera dimensió

Activitat centrada en les tècniques de representació tridimensional de la realitat i en la importància de l’ús social d’aquestes tècniques.

Farem una visita a l’exposició permanent del museu per veure com des dels primers espectacles visuals l’home ha tingut la inquietud de cercar la recerca de la 3a dimensió. Després d’aconseguir captar la realitat amb la càmera obscura va aparèixer la necessitat de reproduir-la cada vegada més fidelment, per tal de produir un efecte psicològic a l’espectador: el de transportar-lo en l’espai i el temps que s’estava representant a través de solucions tècniques i artístiques.  Així les Caixes Òptiques van ser els primers aparells que permetien veure la tercera dimensió amb imatges pintades (estereografies), continuant per la fotografia estereoscòpica que dóna una clara sensació de 3a dimensió, mitjançant la imatge fixa i el cinema amb les imatges en moviment.  Acabarem la visita en els formats de les pantalles fins als formats actuals com l’ IMAX, Omnimax, o Imax3.

Al taller es podrà experimentar l’efecte òptic de la tercera dimensió. A través de diferents enginys farem un repàs a les diferents maneres de representar la 3D que s’han anat desenvolupant al llarg del temps: des de l’ estereoscòpia (S. XIX), els anàglifs, els hologrames (mitjans s. XX) fins la realitat virtual i les aplicacions de software per generar imatges de 3D.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: