L’art de les il.lusions òptiques

Activitat que planteja un recorregut paral·lel pel món de l’art i pel món de la tècnica. Visitarem les sales del Museu per entendre la simbiosi entre aquests dos móns i coneixerem invents i aparells capaços de crear il·lusions òptiques. Aquests invents es converteixen en molts casos en eines a les quals recorren els pintors, buscant efectes visuals sorprenents per a l’espectador.

Tots aquests invents i efectes des de la càmera fosca, la deformació de la realitat amb anamorfismes, miralls,  superposició d’imatges, fotografia, animació, etc, fins el cinema pròpiament, han vist la seva aplicació en el món de l’art, amb pintors com Leonardo da Vinci, Dürer, Canaletto, Holbein, Escher o Salvador Dalí.

Al taller experimentarem amb aquests invents capaços de no només transformar la realitat sinó crear-ne una de nova.  Jugarem amb imatges que provoquen il·lusions òptiques i deformarem la realitat a partir d’una fotografia anamòrfica, amb la càmera fosca i amb la construcció de dibuixos anamòrfics per part dels alumnes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: