L’associació de Mestres Rosa Sensat premia el Museu del Cinema per la seva tasca educativa

Ahir al vespre, l’Associació de Mestres Rosa Sensat ens va atorgar el Guardó Marta Mata, que distingeix el treball de persones i entitats que contribueixen a fer visibles els valors positius de l’educació. Concretament, aquesta associació ha atorgat el guardó “en distinció a un Museu que fomenta l’apropament i el coneixement especialitzat en l’art, la tècnica, el cinema i la ciència de la imatge a través d’una proposta museística rigorosa i atractiva per la natura de les instal·lacions i per les propostes educatives adreçades a infants i joves”.

El Guardó Marta Mata s’ha establert per reconèixer el treball que des de diversos àmbits professionals i socials contribueix a fer visibles els valors positius de l’educació. L’Associació de Mestres Rosa Sensat és una associació de mestres catalans que des de fa molts anys treballen per millorar l’educació en el marc d’un moviment de renovació pedagògica.

Aquest guardó ens fa realment molta il·lusió, perquè el reconeixement de la tasca educativa del museu ve donada pels professionals de l’educació, que juntament amb els infants i joves són els nostres principals destinataris. Això ens anima i encoratja a continuar treballant perquè el museu sigui un recurs educatiu de qualitat i una eina excepcional per entendre els orígens i l’evolució del cinema, el seu llenguatge i per contribuir a la formació dels infants perquè puguin esdevenir espectadors més crítics i participatius davant les pantalles.

En el moment actual, la comunicació audiovisual és omnipresent en molts àmbits de la nostra vida, sobretot en la dels més joves. Cinema, televisió, Internet, videojocs, càmeres al mòbil, etc., són d’ús quotidià dels nostres infants i joves, els quals passen moltes hores a la setmana davant una pantalla, fins i tot alguns potser més hores que davant d’una pissarra de l’escola. Tanmateix, l’educació en mitjans audiovisuals no està implantada de manera general a l’escola, i aquesta depèn en molts casos de la bona voluntat o predisposició dels mestres per ensenyar-la. Des del museu volem contribuir a fer més extensiva l’educació audiovisual dels nostres alumnes, convertint-se també en una eina educativa que ajudi els mestres i professors a poder ensenyar la història del cinema, els fonaments tecnològics de la imatge en moviment, les bases del llenguatge cinematogràfic i audiovisual i, en definitiva, a poder educar en tot allò que conforma la nostra cultura audiovisual actual.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: