Veure el món per un forat. Exposició temporal al Museu del Cinema

Un viatge per Europa a través de les vistes óptiqeus (1750-1860)

Des del 26 de juny i fins el 27 de gener de 2013 podeu visitar l’exposició Veure el món per un forat, a la sala d’exposicións temporals del Museu del Cinema.

Els europeus del segle XVIII i principis del XIX no acostumaven a viatjar. Llevat de militars, clergues, pelegrins i recaptadors d’impostos, els ciutadans d’Europa rarament es movien més enllà de la seva comarca. En una època en què les imatges no circulaven com ara, on no existia ni la fotografia, ni les revistes il•lustrades i els llibres eren per a una minoria, quina imatge tenia aquesta gent d’Europa i dels europeus? de les seves grans vil•les i ciutats, dels seus monuments? Hi havia algun mitjà de comunicació visual que servís per a informar a través de les imatges?

Doncs sí, la Caixa d’Òptica servia per a donar a conèixer el món a través de les imatges. Un enginy òptic que va triomfar durant un segle i que permetia veure dins una caixa, a través d’un forat, uns gravats (les vistes òptiques) amb imatges d’Europa i del món.

El Museu del Cinema us proposa un viatge per diverses ciutats d’Europa a través de prop d’un centenar de vistes d’òptica del seu propi fons, moltes de les quals es mostren per primera vegada en públic. Descobriu com els europeus de fa dos-cents anys coneixien Europa, com viatjaven sense moure’s del seu poble.

Anuncis

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: