L’obra fílmica de Tomàs Mallol es pot veure a Internet

mallol cineasta

Mallol va ser un prolífic cineasta i ens ha deixat una extensa obra fílmica de gran interès cinematogràfic i documental, totes elles fetes des dels marges de la indústria i amb una clara vocació artística.

El passat 1 d’agost de 2013, Tomàs Mallol hagués complert 90 anys. Aprofitant aquesta efemèride el Museu del Cinema – Col.lecció Tomàs Mallol ha volgut retre homenatge al cineasta i col.leccionista posant a l’abast de tothom el conjunt de la seva obra filmíca.

A partir d’ara tothom que vulgui pot conèixer la trajectòria fílmica de Mallol i veure tots els seus curtmetratges a través d’uns enllaços al canal del Youtube del Museu del Cinema a on hi estan penjats 28 dels 31curtmetratges. Empordà i Pozos semiartesanos no han estat inclosos perquè el so no s’ha conservat suficientment bé i Zoològic tampoc, perquè, malauradament el negatiu original es va perdre.

Totes aquestes pel.lícules van ser telecinades pel cineasta Antoni Martí per ordre expressa del mateix Mallol i dipositades després al Museu del Cinema a on també estan a l’abast de tothom en dvd a través del fons de la seva videoteca.

Podeu veure els curtmetratges a: http://www.youtube.com/playlist?list=PL8567B2885C968DDD i si voleu més informació sobre l’obra i el llegat de Tomàs Mallol podeu consultar la pàgina web del museu: www.museudelcinema.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: