Temps de Flors segons els alumnes gironins. El documental col·lectiu: Griorna, Flors de Cinema

La tercera edició del projecte “Girona, flors de Cinema” ha permés als alumnes dels Instituts de la ciutat mostrar la seva mirada de la 59a EXPOSICIÓ DE FLORS, MONUMENTS, PATIS I JARDINS de Girona.

El taller, conduït i editat pel director i formador Joanot Cortés, ha captat la preparació i el desenvolupament d’aquesta iniciativa que transforma el dia a dia de les presones, dels espais i del taranà de la ciutat.

Cada grup escolar ha filmat les històries del Temps de Flors 2014, amb elless’ha realitzat un documental col·lectiu que mostra les diferents perspectives dels alumnes de l’exposició.

Les filmacions dels joves s’han inspirat en les primeres pel·lícules de la història que van ser gravades amb l’aparell que els germans Lumière van inventar, el cinematògraf, el qual va permetre retratar la vida quotidiana de la seva època. Les pel·lícules que van gravar eren d’un únic pla, amb una durada aproximada d’un minut i gravades amb càmera fixa.

Aquesta activitat s’emarca dins dels tallers educatius del Museu del Cinema i vol oferir a les escoles participants les eines i les tècniques bàsiques per aprendre a convertir en imatges les històries de les persones, visitants, artistes, espais… que intervenen en l’exposició Temps de Flors.

Aquest és del documental col·lectiu que enguany han realitzat els alumnes de 2n i 4t d’ESO de dos dels Instituts de la ciutat, l’INS Sobrequés i Montilivi.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: